2021-2022 dönemi Burak Özgüner Teşvik Bursu Sonuçları

2021-2022 döneminde ilk defa düzenlenen Burak Özgüner Öğrenci Teşvik Bursu programı başvuruları sonuçlandı. Toplam 711 başvuru aldık. Başvurular açıldığından beri bize ulaşan ve aktivist üniversite öğrencilerine destek olmak isteyen insanlar sayesinde kontenjanımız 2’den 10’a yükseldi. Öncelikle başvuran yüzlerce öğrenciye samimiyetle çok teşekkür ediyoruz. Niyet mektuplarında bize kendilerini anlatan herkesle dayanışabilmeyi çok isteriz. BurHak’taki etkinliklerimizde sizlerle tanışabilmeyi umuyoruz.

Başvuruları değerlendirmek ve sadece 10 kişiye olumlu yanıt verebilmek bizim için çok zordu. Hikayeleriniz ve verdiğiniz emekler çok kıymetli. Gelecek yıllarda daha çok destekçiyle daha çok sayıda öğrenciye ulaşacağımız günler mutlaka olacaktır. Ayrıca burs ilanını görerek, destek çağrılarımıza yanıt veren ve kontenjanımızı artırmamızı, daha çok aktivist öğrenci ile dayanışmamızı sağlayan destekçilerimize de çok teşekkür ederiz. Bir öğrencinin bursu 2020 yılında kaybettiğimiz Berk Bingöl adına verilmektedir ve anısına adanmıştır. Bir öğrencinin bursu da 2008 yılında kaybettiğimiz Murat Tüfekçioğlu adına verilmektedir ve anısına adanmıştır.

Burak Özgüner’in mücadelesini yaşatmak ve dünyayı tüm türler için daha iyi bir yer haline getirmek için dayanışmak adına başlattığımız bu programda yanımızda olan herkese minnetle…


Güzel haber / güncelleme:

1 Aralık’ta açıkladığımız burs almaya hak kazanan bursiyerler listesini güncelliyoruz. Burak’ın mücadelesine ve bizlere inanan, gençlerin direnişinden ilham alan destekçilerimizin artması sayesinde, 17 aktivist öğrenci Burak Özgüner Öğrenci Teşvik Bursu almaya hak kazandı. Burak’ın da çok büyük katkıları olan bütünleşik hak mücadelesine el veren, umudu yeşerten tüm destekçilerimize ve bursiyerlerimize kalpten teşekkürler.

2021-2022 Burak Özgüner Teşvik Bursu Bursiyerleri:
Berra Güneş, Buket Kubat, Burçak Ahi, Cansu Erginkoç, Cem Beydilli, Ebrar Buyurucu, Enise Gizay Taştekin
, Melis Yılmaz, Melissa Feza Katlar, Melodi Zengin, Merih Beler, Mine Güçel, Necla Güler, Sema Kayhan, Sıla Kaya, Taha Gökçe, Zişan Aydınoğlu


Not: Siz de bir öğrenciye destek olmak istiyorsanız bize yazabilirsiniz. Birlikte daha fazla öğrenciye burs sağlayabiliriz.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment